Razlogi zakaj je disciplina ključ do večje svobode v življenju?

Disciplina je temeljna struktura v našem življenju. Namesto da nas omejuje, nam ponuja trdne temelje, na katerih lahko zgradimo svoje sanje. To je struktura, ki omogoča svobodo. Brez nje bi bili v nekem smislu izgubljeni, saj nam drugače primanjkuje jasnosti in usmerjenosti. Ko ima naš dan določeno strukturo, se počutimo bolj osredotočeni in svobodni, da sledimo svojim ciljem.

Struktura omogoča svobodo.

Usmerjenost in jasnost

Disciplina nam pomaga ohraniti jasnost glede tega, kam želimo v življenju priti. Namesto, da plujemo brez krmila, postanejo cilji bolj dosegljivi in realni. Usmerjenost, ki jo lahko prinese disciplina, pomeni, da vsak dan vemo, kaj želimo doseči in se lažje osredotočimo na tiste stvari, ki nas pripeljejo bližje cilju.

Boljše upravljanje časa

Disciplina nam pomaga učinkoviteje upravljati s časom. Namesto, da ga zapravljamo za neproduktivne dejavnosti, se učimo, kako ga bolje izkoristiti. To pomeni, da imamo več časa za stvari, ki si jih resnično želimo in za tiste dejavnosti, ki nam prinašajo svobodo – srečo.

Vztrajnost

Dvom vase in ne zaupanje je nekaj povsem normalnega in nas nenehno v manjši ali večji meri spremlja.  Učimo  se vztrajnosti, namesto, da ob težkih trenutkih obupamo.  Vztrajnost nam omogoča, da premagujemo ovire in sledimo svojim ciljem, ne glede na težave, ovire in padce na poti. So le samo življenjske izkušnje. 

Navade

Najboljša stvar pri disciplini je, da postanejo koraki proti ciljem navada. Ni nam več treba razmišljati o tem, kako se bomo motivirali, da bi kaj naredili. Postane del naše vsakodnevne rutine, kar pomeni, da se nam stvari zdijo lažje in bolj naravne.

Zdravje in dobro počutje

Disciplina je pomembna tudi za naše fizično in psihično zdravje. Disciplinirana prehrana, redna vadba in druge zdrave navade nas ohranjajo zdrave in polne energije. To pomeni večjo svobodo za uživanje v življenju (brez bojazni pred zdravstvenimi težavami).

Samozavest

Tista prava samozavest, ki prihaja od znotraj, izhaja iz dejanj, ki ji naredimo. Iz dejanj in akcij, ki si ji zastavimo, da jih bomo naredili in tudi jih. Sami sebi dajemo “kljukice” in s tem gradimo lastno kredibilnost. Z disciplino lahko dosegamo svoje cilje in s tem raste naša samozavest. Začenjamo verjeti vase in v svoje sposobnosti, kar nam daje večjo svobodo za prevzemanje novih izzivov in doseganje še višjih ciljev.

Dosežki in zadovoljstvo

Na koncu pa disciplina vodi k dosežkom. Ko dosežemo svoje cilje, nas preplavi občutek zadovoljstva in izpolnjenosti. To je svoboda v svoji najčistejši obliki.

Na disciplino ne gledaj več kot na način omejevanja, ampak kot način osvoboditve. Z radovednostjo jo sprejmi in vpelji v svoje življenje. Vse ne bo teklo gladko, ne glede na to, koliko smo uspešni ali ne, vztrajaj. Vztrajaj pri disciplini. Disciplina je trening. In s tem treningom, boš začela hoditi proti svojim željam, sanjam, zmagam ali karkoli je to – kar je zate pomembno.   

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja