Samozavest in dobro počutje v svoji koži

Nekaj kar sem lovila leta in leta. Poskušala z različnimi načini in po različnih poteh priti do pristnega občutka samozavesti in tega, da sem si v svoji koži všeč. Se sprejemam, vendar vseeno delam na svojih potencialih. Po vseh poskusih, iskanju načina in poti, predvsem velikokrat brezupnem občutku, strnem sledeče v spoznanje.  

Samozavest in dobro počutje v svoji koži sta ključna za kakovostno življenje. Toda kako doseči to notranjo moč? Samozavest prihaja iz dela na sebi. Ni nekaj, kar bi se preprosto zgodilo in bi si lahko nadeli z novim kosom oblačil, make up-om itn.  Je nekaj, kar si gradimo s trdim delom. Ja, trdim delom, ki velikokrat ni prijetno, ni lahko in se nam v večini primerov ne zdi prav. 

Delo na sebi vključuje postavljanje ciljev in nato njihovo doseganje. Vsak cilj, ki ga dosežemo, vsak mejnik, ki ga premagamo, gradi našo samozavest. Zaupanje vase je kot mišica, ki jo moramo trenirati, da postane močnejša. Vse je trening in to lahko preneseš na vsa področja v življenju. 

Poleg tega, samozavest pomeni vedeti, da se lahko zanesemo nase. Prevzamemo odgovornost za svoje odločitve in dejanja. Ko začnemo verjeti vase, postanemo bolj odločni in manj občutljivi na mnenja drugih. Ta zadeva je, vsaj zame, bila zelo pomembna. Mnenje drugih več ni tako pomembno, kot to, kar si ti misliš o sebi. Misli dobro in delaj dobro – o sebi in zase. 

Ampak samozavest ni edina sestavina dobrega počutja v svoji koži. Pomembna je tudi skrb za svoje telo. To vključuje hranilni – uravnteženo – naravno prehrano s čim manj sladkorja in redno telesno aktivnost. Ko skrbimo za svoje telo, se počutimo bolj energični, bolj zdravi, privlačnejši in samozavestni. Vedno je lepo videti, ko nekdo skrbi zase. Zakaj to ne bi bili tudi mi. 

Spet je ključna disciplina Vztrajati, biti potrpežljivi in konsistentni ni enostavno. Možgani nas zlahka odpeljejo v cono udobja, instant užitke in to kar se v tistem trenutku nam zdi “prav”. Možgani potrebujejo le 5 sekund, da najdejo vsaj 1 ali več razlogov zakaj tako ni za nas dobro. Delo na tem nas gradi. Disciplina ni zato, da nas omejuje, ampak zato, da nam omogoča, da dosegamo svoje cilje. Ko vsak dan naredimo majhen korak proti boljšemu počutju v svoji koži, gradimo svojo notranjo moč.

Na koncu dneva, samozavest in dobro počutje v svoji koži nista nekaj, kar bi prišlo čez noč. To je proces, ki traja celo življenje. Toda vsak dan, ko se odločimo, da bomo delali na sebi, je korak naprej na poti k notranji moči, samozavesti in občutku dobrega počutja v svoji koži. To je pot, vredna vsakega koraka.

SE SPREJETI ALI SE SPREMENITI?

Sprejetje samega sebe je ena izmed najmočnejših stvari, ki jih lahko naredimo za svoje duševno zdravje!!

Vendar pa sprejetje ne pomeni, da se preprosto zadovoljimo s tem, kar smo, in ne storimo nič za spremembe. Nasprotno, to je prvi korak na poti k rasti in izboljšanju.

Sprejetje sebe pomeni, da se soočimo s svojimi pomanjkljivostmi in jih sprejmemo kot del nas. Tukaj so in bodo  Ne pomeni, da se odrekamo želji po izboljšanju ali spremembah. Ravno nasprotno, sprejetje je temelj, na katerem gradimo svojo rast.

Vsak od nas ima stvari, ki jih bi radi spremenili ali izboljšali. To je naravno in zelo zdravo. Saj nam postavlja nove izzive, cilje, kar nam prinaša veselje in zadovoljstvo. Vendar se moramo zavedati, da se lahko spreminjamo in rastemo, ne da bi pri tem občutili sram ali nezadovoljstvo s seboj.

Ko se sprejmemo, sebe postavimo v pozitiven okvir, ki nam omogoča, da bolje razumemo svoje potrebe in želje. To nam omogoča, da postavimo realne cilje in delamo na njih iz pozitivnega izhodišča.

Sprejetje sebe naj ne pomeni stagnacije. Pomeni, da se soočimo s svojimi napakami, izzivi in slabostmi, vendar ne dopustimo, da nas to ovira pri rasti in življenju. Namesto tega to uporabimo kot vir motivacije za izboljšanje. Sprejetje in rast sta dve strani istega kovanca. Ne moremo rasti, če se ne sprejmemo, vendar tudi sprejetje ni popolno, če ne stremimo k rasti. To je pot k notranjemu miru, samozavesti in osebnemu uspehu.

Naj nas to NAVDIHUJE in NE OMEJUJE.
Naj nam prinese dodatno RADOST in
LJUBEZEN DO SEBE v življenje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja