Zakaj nas disciplina osvobaja?

Svoboda je nekaj, česar si vsi želimo. Svobodo v življenju, svobodo v prehranjevanju, svobodo v gibanju, odločitvah itn. Hrepenimo po sreči, ki nam bi jo lahko ta svoboda prinesla. Iz osebne izkušnje lahko rečem, da sem bila v popolni svobodi, manj svobodna, kot takrat, ko sem v življenje vnesla večjo mero discipline. Najprej se nam na misel utrnejo stroga pravila, omejitve, vsakodnevno mučenje in ustvari se negativni prizvok. Danes zagovarjam, da je disciplina ključ do večje svobode v življenju.  Brez tega, je kaos.

Disciplina me osvobaja.

Lana Matjašič Filipič

Hrepenimo po zmagi in vse dnevne majhne ali velike zmage, nas osrečujejo. Pridobivamo na samopodobi, samozavesti in stabilnem odnosu do sebe.  Do nekaterih zmag lahko pridemo s preprostimi koraki discipline.

Raje se odločim za disciplino v življenju in vsakdanu, ki mi prinaša dobre, stabilne in dolgotrajnejše občutke sreče ter zadovoljstva, kot popolno svobodo brez okvirjev, ki mi samo v tistem danem trenutku da občutek instant sreče in zadovoljstva, ki kaj kmalu zbledi. 

Disciplino vnašam predvsem v prehrano, gibanje in delo. 

Rada dobro jem, vendar mi je pomembneje, da izbiram obroke in živila, ki mi prinašajo dobro počutje in fit telo – zato potrebujem disciplino. 

Rada športam in rada počivam, imam nekaj motivacije, vendar mi je večino dni zmanjka. Zato imam disciplino. 

Rada se počutim fit v svojem telesu in mislih. Brez discipline, odrekanja, organizacije in pravil, tega ne bi dosegala. 

Zato – me DISCIPLINA OSVOBAJA.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja